Maart is Jeugdboekenmaand : Bibspel voor 4+ - doorlopend
In de boeken van de bib wonen heel wat lieve boekenfiguren. Eentje wist zich te verstoppen in de nieuwe kastjes. Wil jij weten wie het is? De hele maand maart kun je speuren in de bibkastjes en zo kom je zijn of haar naam te weten. Vraag je spelformulier aan de balie.

'Hello Robot! – zaterdag 3 maart van 10 tot 11 uur
'Hello Robot' is een boeiende, interactieve en grappige voorstelling. Elk kind is gefascineerd door robots en vaak stopt het niet als je volwassen bent. David Francis is een expert in robotica, de wetenschap en technologie van robots. Hij neemt je mee naar een toekomst waar robots naast en met ons zullen leven. Zelfrijdende auto's, bezorgdrones, gekke machines die kunnen praten en huisrobots die voelen dat we honger hebben. Niks is onmogelijk. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Jeugdauteur Rob Geukens te gast – vrijdag 2 maart van 18 tot 19 uur
De bib krijgt een jeugdauteur met Geelse roots op bezoek. In 2017 verscheen zijn boek 'Op zoek naar de Vindeleer'. Het boek gaat over de zoektocht naar de knuffelbeer van Kat, die verloren is gegaan. Tijdens de zoektocht naar beer, vindt Kat een kaartje van de Vindeleer. Hij vindt alles! Zou Kat de knuffelbeer terugvinden? Het boek is geschikt voor lezers vanaf 10 jaar, maar jongere lezers kunnen er ook mee aan de slag. Na de lezing knutsel je je eigen boekenlegger. Voor de ouders en begeleiders van de ingeschreven kinderen blijft de bib een uurtje extra open. Inschrijven.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Expo kunstacademie
Vanaf 5 maart kun je, naar aanleiding van jeugdboekenmaand, in de bibliotheek het beeldend werk bewonderen van de kinder- en jeugdateliers van de Kunstacademie. Geniale voorlopers als Leonardo Da Vinci en Panamarenko inspireerden de jonge Geelse kunstenaars om artistiek te werken rond wetenschap en techniek. Zoeken, kijken, weten, iets uitproberen, ontwerpen, mislukken, nog een keer proberen en uiteindelijk uitvinden of creëren. Zowel kunstenaars als wetenschappers volgen deze vaak moeilijke weg tot ... 'Eureka' - kunstacademie@geel.be

Subsidie verhuis handelszaak van buiten naar binnen het kernwinkelgebied
Het Geelse stadsbestuur lanceerde begin dit jaar de subsidie 'Verhuis van een handelszaak van buiten naar binnen het kernwinkelgebied'. De subsidie heeft als doel de aantrekkingskracht van het kernwinkelgebied te verhogen door ondernemers te stimuleren om hun handelszaak te verhuizen naar het kernwinkelgebied.

Het kernwinkelgebied omvat Nieuwstraat, Markt en een deel van Pas (huisnummers van 1 tot 113 en van 2 tot 96). De Vlaamse overheid cofinanciert de subsidie.
Het premiestelsel houdt in dat het Geelse stadsbestuur een eenmalige subsidie voor verhuiskosten, met een maximum van 7 500 euro, toekend aan een handelaar die zijn handelszaak verhuist van buiten naar binnen het Geelse kernwinkelgebied. In de verhuiskosten zitten onder andere interieurwerken en inrichtingskosten vervat. Per jaar voorziet stad Geel een maximum budget van 30 000 euro, voor de periode 2018-2020. De subsidie kan aangevraagd worden tot het einde van 2020.
meer info: dienst lokale economie, 014 56 60 90, economie@geel.be

Wordt jouw straat een speelstraat deze zomer?
Je kan ook dit jaar als Gelenaar een aanvraag doen om tijdens volgende zomervakantie je straat (of een deel ervan) om te vormen tot een speelstraat. Je kiest samen met je buren op welke dag(en) en uren de straat volledig wordt afgesloten voor alle verkeer. Dit kan ofwel voor een aaneensluitende periode van maximum 14 dagen ofwel tijdens één of twee vaste dagen per week.

Niet alle straten komen in aanmerking voor een speelstraat, er zijn een aantal wettelijke voorwaarden waaraan de straat moet voldoen. Je vindt de infobrochure 'Maak van je straat een speelstraat' en het aanvraagformulier op www.geel.be. Een papieren versie van de infobrochure haal je bij het onthaal van het stadhuis. Dien je aanvraag voor een speelstraat in juli en/of augustus in voor 1 april 2018.
meer info: dienst stadsontwikkeling en kernversterking, 014 56 60 83, speelruimte@geel.be

Vacatures stad Geel
Het stadsbestuur is op zoek naar nieuwe medewerkers. Je kan tot woensdag 7 maart solliciteren voor technisch assistent metaal, deskundige leefomgeving en beleidsadviseur juridische zaken. Ook kandidaat-jobstudenten kunnen zich aanmelden. Interesse? Je kan tot en met woensdag 7 maart 2018 solliciteren op www.geel.be. Klik bovenaan in de banner op 'vacatures' en vul het sollicitatieformulier in. Vergeet niet om ook je motivatiebrief, cv, kopie van je diploma en een uittreksel uit het strafregister op te laden bij je online sollicitatie. De functiebeschrijving vind je bij de vacature.
meer info: dienst personeel, 014 56 70 30, personeel@geel.be

Ronde tafel kinderopvang
Op donderdag 1 maart verwelkomt het lokaal overleg kinderopvang Geel, in samenwerking met Huis van het Kind Geel-Laakdal-Meerhout, iedereen met interesse in kinderopvang voor baby's en peuters op een ronde tafel. Zowel de medewerker of onthaalouder op de werkvloer als de (toekomstige) organisator van kinderopvang vindt er inspiratie en informatie. Vermits het de Week van de Kei-gezonde Kempen is, staat het thema gezondheid voor kinderen in zijn ruimste betekenis centraal.

Je kan deelnemen aan vier workshops: 'Bodymap: Keigezond door bewegen', 'Blij met mij: Kei-gezond door te doen wat je graag doet', 'Creatief met froenten en gruit: Keigezond door fruit en groenten te eten' en 'Hoogsensitiviteit bij kinderen tussen 0-3: Keigezond door een gezonde geest'.

De ronde tafel vindt plaats op donderdag 1 maart om 19.30 uur in het lokaal dienstencentrum Luysterbos, J.-B. Stessenstraat 69 (ingang woonzorgcentrum). Je kan inschrijven tot 26 februari via christine.heylen@geel.be.
meer info: dienst kindzorg en onderwijsregie, 014 56 73 46, christine.heylen@geel.be